Coronavirus – Tandartspraktijk D. den Toom – Rijen

Coronavirus

De praktijk is open voor reguliere mondzorg

Onze praktijk levert weer elke vorm van zorg aan patiënten die naar alle waarschijnlijkheid niet besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden.

Onze werkwijze blijft aangepast, omdat we immers de nodige maatregelen van het RIVM moeten opvolgen, op het gebied van onder andere hygiëne en sociale afstand.

We behandelen mensen waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Als u klachten heeft die bij het coronavirus zouden kunnen passen, willen we u vragen om dat met ons telefonisch te overleggen.

Onze aanvullende maatregelen

In onze praktijk wordt conform de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken gewerkt. Deze richtlijn is de meest gedetailleerde en geavanceerd beschreven praktijkrichtlijn. Wij voldeden altijd al aan de hoogste hygiënestandaard ter preventie van besmettingen en verspreiding. Om tandheelkundige behandelingen de komende tijd zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen hebben we, in aanvulling op de genoemde richtlijn, nagedacht over een aantal extra maatregelen betreffende onze praktijk en manier van werken.

Bij betreden van de praktijk vragen wij u uw hand te desinfecteren met handgel. We verzoeken u daarna uw gezicht ( ogen, mond en neus) en mobiele telefoons niet meer aan te raken. Nies of hoest in uw elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die  direct daarna weg.

In de wachtruimte en bij de balie proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheden wordt geadviseerd.

U wordt gevraagd om een begeleidende persoon niet de praktijk te laten betreden. Uitzondering bij minderjarigen en rolstoelgebruikers.

U wordt verzocht om niet langer dan 5 minuten voor de afspraak te verschijnen.

Gebruik van het toilet is voorlopig in principe niet mogelijk.

Er wordt geen handen geschud.

U wordt opgehaald uit de wachtkamer door de behandelaar of assistente. We hebben reeds beschermende middelen aangetrokken.

Het houden van 1,5m afstand is tijdens de behandeling niet mogelijk. Daarvoor draagt het personeel speciale beschermingsmiddelen.

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Coronavirus en uw mondzorg

Alle coronamaatregelen in de mondzorgpraktijk, zoals de vragen vooraf aan een behandeling, het spoelen met waterstofperoxide en 1,5 meter afstand houden, zijn vanaf 23 maart verleden tijd. Wel blijft het natuurlijk van belang dat je het meldt als je klachten hebt die kunnen duiden op corona. En zeg je afspraak op tijd af als je in quarantaine zit. Houd je verder aan de adviezen van de overheid.

Ga naar allesoverhetgebit.nl

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.